2021. december 31., péntek

Fck 2021

 

Nong V, Unsplash
Idén először
... vettem állampapírt
... törtem el valamelyik csontomat és volt rajtam gipsz
... jártam nagyjából egész évben terápiára
... kerestem állást home office-ból
... csináltam végig 100 napos kihívást és került ki az egyik kollázsom egy kedvenc zenészem twitterére

Tavaly ilyenkor úgy éreztem, sokkal szebben be tudom csomagolni a tanulságot, most nem annyira megy, csak azt érzem, hogy ez így túl sok volt (azzal együtt is, hogy már bőven jobban kapok levegőt). Nem lenne fair, ha azt mondanám, hogy csak rossz dolgok történtek, vagy hogy nem tanultam sok mindenből, de azért reménykedek, hogy a következő kör könnyebb lesz (és próbálok tenni is érte).

2021. december 29., szerda

Shallow

 

Dmitry Mashkin, Unsplash


A komolyabb évtervezés és jövő-végiggondolás mellett most felbukkant a fejemben pár olyan teljesen komolytalan apróság is, amit szeretnék megvalósítani/megszerezni a következő időszakban (és amúgy se árt, ha van egy ilyen listám, mert az összes ajándék, amit kaphatok, december végétől február elejéig esedékes, utána a következő karácsonyig semmi... szóval jellemzően ilyenkor nincsenek ötleteim, csak a nyár közepén, ha egyáltalán).

Minden egy táskával kezdődött, konkrétan ezzel, ami a karácsonyi ajándékom volt anyától, és ami kicsit kibillentett a lassan két éve tartó "meh" öltözködési korszakomból- szeretnék pár cuccot, ami illik hozzá, és ha már pár napot be kell majd járnom az irodába, olyan jó lenne újra találni egy stílust, ami kicsit több a megúszós-minimalista farmer-pólónál (ez a legtöbb, amire az elmúlt fél évben képes voltam). Aztán beugrott pár programötlet is, meg pár olyan dolog, ami nem bekategorizálható, úgyhogy ez egy 22 for 2022 lista lesz (amit majd folyamatosan bővítek, amint eszembe jut, most nagyjából a fele van már meg).

1. tengeri sós parfüm (és ha bejött, utána kicsit jobban elkalandozni az uniszex illatok világában, ugyanannak a Jo Malone-nak, amit kinéztem, van egy fás-füstös illata is, az is menő lehet)

2. egy tökéletes fekete farmer (vagy, próbáljunk felnőttek lenni, fekete szövetnadrág, de a farmerre nagyobb esélyt látok)
3. a következő céges/kiöltözős alkalomra egy saját készítésű ruha
4. részt venni egy rendes, IRL varrótanfolyamon (ennek a két pontnak a sorrendje a megvalósítás szempontjából fordítva valószínűleg jobb lenne...)
5. egy jó közös fotó B.-vel (nem mondom, hogy műtermi vagy ilyesmi, az  mindkettőnknek fura lenne, de nem is egy random közös szelfi... és csak akkor, ha végre rendesen elmúlik a rollerbaleset miatti heg a homlokomról)
6. Carson Coma-koncert (lehetőleg Bp-n kívül)
7. egész éjszaka Tesco Disco-n ugrálni
8. ottalvós-sátorozós fesztivál
9. egy hétvége kikapcsolt telefonnal, offline
10. elvonulás az erdőbe
11. egyedi, csak nekem készített kalap
12. szezonális szakácskönyv (és használni is, nem csak nézegetni)
13. még egy tetoválás, most már tényleg
14. Samurai Drive-koncert tavasszal
15. csillámos körömlakk (és végre kidobálni a régieket, amiket nagyon szerettem, de 5-6 évesek és használhatatlanok)
16. belakni az iroda-sarkomat itthon (növény az íróasztalra, motiváció és/vagy dekoráció a falra)
17. brunch
18. összerakni és befejezni egy junk journal-t

2021. december 27., hétfő

Snowball

Daniil Komov, Unsplash

Továbbra is vannak kívánságok, amik teljesülnek, csak kicsit kicsavartan (igen, nagyon szerettem volna hóesést látni még idén télen, nem, nem akkor, amikor épp úton vagyunk B. szüleihez, kb. félúton a sötét autópályán), mindenesetre az igazi karácsonyi hangulat addig tartott, amíg el nem kellett indulnunk 25.-én délután (előtte volt meghitt-kettesben-tökéletes steak és pezsgő, Mennyből az angyal és ajándékcsomagolás, meg nyüzsgő-családi társasozós másnapi ebéd is, ahol B. szakállát frissen kapott gömbök díszítették), de addig nagyon szerettem.

Azóta meg a brit tévéműsorok karácsonyi különkiadásai tartanak rendben, meg a súlyozott takaró, amit B. szüleitől kaptunk ajándékba, és ami alatt sikerült összehozni régóta először egy intenzív álmok nélküli, nyugis éjszakát. Hiányzik az otthoni zen, meg az, hogy bármikor le tudjak ülni kreatívkodni kicsit, ha épp eszembe jut- most igyekszem észben tartani mindent, és majd holnaptól megvalósítani.

2021. december 24., péntek

...and the next

 

Nikita Pishchugin, Unsplash

... ezek pedig a jövő évre vonatkozó kérdések:

2021. december 22., szerda

This year...

  
CHUTTERSNAP, Unsplash


E.D.-nél láttam ezeket a kérdéseket, és valamiért most nem tűnik annyira lehetetlennek a visszanézés az évre, úgyhogy nekiugrok...

2021. december 21., kedd

Talált tárgyak

 


Lassan lezárulnak az ex-munkahelyemmel az utolsó szálak is, pár napon belül az irodából még tavaly elhozott szék is visszakerül majd, ami viszont sokkal izgalmasabb, hogy meglett az a dobozom, ami a költözéskor szívódott fel még nyáron, és amiben az a pár személyes cuccom volt, amit eredetileg az íróasztalomon tartottam, és amiben biztos voltam, hogy sose fogom többet látni (ez amúgy pár papírcetli kedves visszajelzésekkel és/vagy fontos git-parancsokkal, és Morris, a szamár, aki már a  HR-es időszakban is az asztalomon volt, és klassz, hogy ez folytatódhat).

Az idei karácsony arca pedig a Sapkás Liba lesz, akit tegnap véletlenül láttam meg a közeli virágbolt kirakatában, és ma muszáj volt visszamennünk érte- indokolatlan, kicsit giccses és tökéletes (a fekete-fehér képen nem feltűnő, de a sapkája és a zoknija aranycsillámos). Magát a karácsonyi bevásárlást a libaszerzés után egyébként meglepően simán letudtuk, az ajándékok 99%-a is csak csomagolásra vár, és mert szeretem nehezíteni az életemet, a cukor-és tejmentes begli után holnap egy gluténmentes sajtos sütit is megpróbálok megsütni, bár vannak kételyeim. 

Az évértékelésnek eddig kétszer ugrottam neki- az első kérdéssort nem éreztem annyira, ami nem is baj, mert amikor ma délelőtt megnyitottam a piszkozatként elmentett bejegyzést, el is szállt minden, amit nagy nehezen megválaszoltam... második körben egy másik kérdéssorral valamennyivel jobban sikerült haladni, bár egyelőre még ez is piszkozat csak, és ha ez is eltűnik a semmiben, akkor inkább feladom. Mindenesetre a tökéletes zene megvan hozzá, tegnap belehallgattam pár "2021 legjobb albumai"-toplistába, és ez az izlandi együttes kellően sötét és melankonikus a hangulatteremtéshez, és tökéletesen tudja ellensúlyozni a legközhelyesebb karácsonyi dalokat is.

2021. december 18., szombat

amúgy

Anh Vy, Unsplash

...megvagyok, semmi dráma (vagy csak a szokásosak), próbálok sokkal kevesebb időt tölteni online, ami mintha egész jól menne is. Most majdnem minden a "munka vége" téma körül forgott, múlt pénteken még bandáztunk egy utolsót az irodában, aztán volt még pár érdekes beszélgetésem, és a csütörtöki gépleadós-elköszönős utolsó munkanap azért megviselt, bár inkább elméletben létezik már csak az, amit annyira nem akartam magam mögött hagyni (és összességében rengeteg olyasmi van, aminek elképesztően örülök, hogy mostantól nem az én problémám).

Fejben próbálok nem rögtön a következő hely miatti aggódásra ugrani, addig azért jó lenne, ha legalább egy kicsit ki tudnék kapcsolni (...és lehetőleg ezzel párhuzamosan, de stresszmentesen megtanulni mindent, amit tudnom kellene a kezdésig), már vannak ilyen kísérletek, tegnap például majdnem-karácsonyi háttérzenével megsütöttem életem első (cukor- és tejmentes) bejglijét, ami teljes mértékben zseniális lett, még úgy is, hogy nem vagyok oda a diós sütikért.
Az ajándékvásárlás idén már lényegesen stresszesebb, hiába beszéltük meg B.-vel, hogy egymásnak egy erdei faházba elvonulós hétvégét adunk, még így is többet kell boltokban lennünk, mint bármelyikünk szeretné, és kevesebb az idő meg a lehetőség, mint amire szükség lenne ahhoz, hogy igazán belemerüljünk. 

Azt még nem döntöttem el, hogy fogom magam rávenni az évértékelésre (vagy egyáltalán csak a gondolkodásra azon, ami idén, főleg az év második felében történt), ha lenne errefelé egy óriáskecske, én is szívesen felgyújtanám (vagy bármi mást, ami 2021-et jelképezi), és még azt se tudom, hogy merjek a közvetlenül következő néhány lépésen kívül bármi mást is tervezni... de lehet, hogy most nem is kell.
Utolsó utáni pillanatban összerántottam egy December Daily junk journal-t (mint idén a kreatív projektjeim többségében, láttam valakinél az art journal facebook-csoportban, és nagyon megtetszett, úgyhogy belevágtam, mielőtt végiggondoltam volna, mennyi meló lesz végigcsinálni), és már dec.14-ig meg is vannak az oldalaim, úgyhogy még az is lehet, hogy ez az időszak rendesen végig lesz dokumentálva.