2020. december 29., kedd

Not the fire lapping up the creek

 


Még 3 oldalnyi van hátra abból az 50-ből, amit valamikor nyár elején kezdtem el az art journalhoz használni, és klassz lenne még idén befejezni... de nem akarom erőltetni, élvezem ezeket a lusta, délig-köntösben-üldögélős köztes napokat, és csak most érzem igazán, hogy mennyire kimaradt idén a hosszabb szünet (nem tudom, hogy csináltam, de a szokásosnál is jobban elpárologtak a szabadnapjaim, valószínűleg "elegem van mindenből"-péntekekre, amik nem sokban különböztek a sima péntekektől).

Ezen kívül olyan nagyra törő terveim vannak még szilveszterig, mint egy utolsó kör kenyérlángosos-forralt boros szombat este, pár kör online társas, mielőtt megszületik a kvízcsapat másik felének a babája, végre elverni B.-t Robbanó cicákban, és túladagolni magam Josh Klinghoffer karanténvideóiból; ha közben esetleg egy Éviránytű is belefér, annál jobb. Addig is, Tumblr-en találtam ezt a kérdéssort, ami kevésbé jelentőségteljes, de nagyon aranyos és random kérdések vannak benne (valószínűleg nem végzek most mind a százzal, de mondjuk legyen az első fele) :

1: when you have cereal, do you have more milk than cereal or more cereal than milk?
Amikor még tejjel ettem a kukorica- vagy zabpelyhet, megvolt a tökéletes arány, amivel nem maradt száraz, de nem is ázott szét, mindenképp cereal>milk
2: do you like the feeling of cold air on your cheeks on a wintery day?
Igen, főleg akkor, ha süt a nap, és szikrázik a hó mindenfelé- a gyerekkori korizásokra asszociálok róla.
3: what random objects do you use to bookmark your books?
Papírcetlit, mert csak a múltkori óriási fiók-lomtalanításkor jöttem rá, hogy egyáltalán vannak könyvjelzőim (de már kölcsönadtam azt a könyvet, amihez használtam, most épp a Scribd meg a Kindle könyvjelzőzik helyettem)
4: how do you take your coffee/tea?
Kávét feketén vagy narancslével, teát magában, jó erősre főzve
5: are you self-conscious of your smile?
Ó igen, használhatatlan fényképmosolyom van, nulla pókerarc, mindig látszik, ha erőltetem/kényelmetlenül érzem magam
6: do you keep plants?
Egyetlen hősies növény élte túl az előző földszinti-napfénytelen albérletet, de azóta sokkal jobbak a körülmények, mégis sorra halnak körülöttünk az újabb és újabb növények, nem értem, miért
7: do you name your plants?
A túlélőt Döncinek hívják, a többieket inkább nem nevezzük még el.
8: what artistic medium do you use to express your feelings?
Art journal, kollázs, portrérajzolás (a linó inkább dekorációs, de néha azt is)
9: do you like singing/humming to yourself?
Igen, de csak és kizárólag olyankor énekelek, ha biztos vagyok benne, hogy senki nem hallja (itthon egyedül vagy koncerteken a tömegben)
10: do you sleep on your back, side, or stomach?
Most éppen hason, de rengeteget forgolódok.
11: what’s an inner joke you have with your friends?
Elég egy ilyen kérdés, és el is felejtem az összeset. Egyébként legtöbbször Better Off Ted-idézet("Néz. A szemeivel!"- ez konkrétan elhangzott már ma), vagy félrefordított angol kifejezések (a kvízcsapatban az egyik srác hobbija minél többet belezsúfolni minden lehetséges pontra, és eljutottunk odáig, hogy a telekcsavar vagy négyárnyékolás a normál beszélgetésekben is beszivárgott). 
12: what’s your favorite planet?
A Szaturnusz.
13: what’s something that made you smile today?
Ez (egyre biztosabb, egyszer lesznek saját alpakkáink).
14: if you were to live with your best friend in an old flat in a big city, what would it look like?
Óriási egybenyitott terek, téglafalak és nagy ablakok és kilógó csövek, retro játék/zeneszoba, hatalmas konyha, mini konyhakert, erkély, ahová kiülhetünk grillezni, csendes szomszédokkal, lépcső és emelet nélkül
15: go google a weird space fact and tell us what it is!
"It takes Venus longer to rotate once around it's own axis (ie a day) than it does to orbit once around the Sun (ie a year). Imagine trying to make a calendar for living on that planet."
16: what’s your favorite pasta dish?
Pisztáciás gnocchi (igazából inkább pesztós-sonkás-tejszínes, de szép zöld) innen
17: what color do you really want to dye your hair?
Mocsaras-zöldre, valami ilyesmire, csak kevésbé neonban, de még folynak róla a tárgyalások (és a nagyon durván vörös korszakom után megtanultam értékelni a saját hajszínem, nem hiányzik a festéssel járó vacakolás, szóval csak akkor, ha pár hétig tökéletesen élénk a szín, utána magától elpárolog). 
18: tell us about something dumb/funny you did that has since gone down in history between you and your friends and is always brought up.
Eltörtem egy tányért a sarkamon. 
19: do you keep a journal? what do you write/draw/ in it?
Igen, mindig van egy füzet, ahová kézzel írok, vegyesen napi teendőkről és önelemzős elmélkedéseket (plusz az art journal, plusz egy vázlatfüzet a portréknak)
20: what’s your favorite eye color?
Nagyon sokáig a világos szürkéskék volt, most már a talán a szürkészöld.
21: talk about your favorite bag, the one that’s been to hell and back with you and that you love to pieces.
A legújabb ilyen egy fehér műbőr minihátizsák, imádom, sokkal több minden belefér, mint a mérete alapján gondolnám, jött már velem fesztiválozni is, de sajnos szegény már kezd túl romos lenni.
22: are you a morning person?
Igen, főleg ha időben feküdtem, és magamtól ébredek (5-10 perccel ébredés után teljesen magamhoz is térek, mindig emlékeztetnem kell rá magam, hogy B. nem ilyen, de volt már egy csomó egyolalú reggeli beszélgetésünk)
23: what’s your favorite thing to do on lazy days where you have 0 obligations?
Menő reggeli (gofri tejszínhabbal, croissant eperrel, ilyesmi), aztán teljesen elmerülni egy kreatív projektben vagy egy szuper sorozatban
24: is there someone out there you would trust with every single one of your secrets?
Nagyon-nagyon lassan kerülnek be emberek ebbe a kategóriába, de azt hiszem, igen, van
25: what’s the weirdest place you’ve ever broken into?
Nyári tábor, kert, kertitörpe. Ennél többet nem mondhatok. 
26: what are the shoes you’ve had for forever and wear with every single outfit?
Most a CAT bakancsom ilyen, de előtte volt egy bordó lakk bakancs (ami sajnos nem húzta túl sokáig), a Martensemet is nagyon imádtam tizenévesen, meg a színes-Doors-os Converse-emet. 
27: what’s your favorite bubblegum flavor?
Nagyon erős mentolos.
28: sunrise or sunset?
Novemberben megszenvedtem a napfelkeltékkel, egyelőre maradok a naplementénél. 
29: what’s something really cute that one of your friends does and is totally endearing?
Teljesen odáig vagyok, ha valaki csillogó szemmel, teljes beleéléssel mesél arról a témáról, amire éppen nagyon rákattant
30: think of it: have you ever been truly scared?
Sokszor, legtöbbször ok nélkül. 
31: what is your opinion of socks? do you like wearing weird socks? do you sleep with socks? do you confine yourself to white sock hell? really, just talk about socks.
Nem, sose értettem, ha valaki a zokniját használja önkifejezésre, csak akkor veszek fel, ha elkerülhetetlen, és itthonra szinte soha.
32: tell us a story of something that happened to you after 3AM when you were with friends.
Félelmetes belegondolni, hogy mostanában mennyivel gyakrabban fekszem éjfél előtt, mint után, régebben rendszeresen előfordult, hogy még csak ilyenkor sétáltunk haza az egyik barátnőm albérletébe a szokásos csütörtöki koncert után. 
33: what’s your fave pastry?
Pisztáciás párna, Amber's, vagy ha cukormentesnek kell lennie, akkor egy igazán finom croissant
34: tell us about the stuffed animal you kept as a kid. what is it called? what does it look like? do you still keep it?
Van egy Brown Rabbit nevű kicsi, barna nyulam, akit Angliából kaptam, és még mindig megvan; Lompos kutya sajnos már nincs.
35: do you like stationary and pretty pens and so on? do you use them often?
Fekete töltőtoll, krémszínű, vastag papírok, matricák... jöhet midegyik. 
36: which band’s sound would fit your mood right now?
Nem akarom egy bejegyzésen belül harmadjára is felhozni se a Big Thief Not-ját, se Josh-t, úgyhogy... legyen a War on Drugs.
37: do you like keeping your room messy or clean?
Sokkal jobban szeretem, ha rend van, de sajnálom az időt a rendrakásra.
38: tell us about your pet peeves!
Mint az inside joke-nál, van egy csomó, de ilyenkor sose jutnak eszembe. Bizonyos szavak használata ("financiális". de komolyan, miééért?), valamilyen ismétlődő zaj (akár riasztópittyegés, akár torokköszörülés) az őrületbe tud kergetni, és az is, ha valakinek rossz a helyesírása.
39: what color do you wear the most?
Idén ősszel-télen főleg szürke és krémszínű cuccokat.
40: think of a piece of jewelry you own: what’s it’s story? does it have any meaning to you?
Mindig, mindig van egy ezüstgyűrű a jobb kezem középső ujján, még Debrecenben vettem egy vásáron, előtte ónixgyűrűt hordtam azon az ujjamon, de legalább kétszer elrepedt, és kerestem valami strapabíróbbat a helyére... ki gondolta volna, hogy 10+ éven át stabilan a helyén is marad...?
41: what’s the last book you remember really, really loving?
Ez az év könyvek szempontjából se volt túlságosan kiemelkedő... a Sugar Queen-t például szerettem újraolvasni, de semmi újdonságot nem tudnék mondani.
42: do you have a favorite coffee shop? describe it!
Forestnek hívták, egy picike, zseniálisan berendezett hely volt a Ferenciek terétől pár sarokra (szerencsére nyáron még eljutottunk párszor, mielőtt nemrég bezárt volna...), szuper erős kávéval, nagyon jó zenével, tökéletes közelségre az akkori albérlettől ahhoz, hogy onnan home office-oljak, és közben hallgassam, ahogy az értetlenkedő vendégek a pultossrác agyára mennek
43: who was the last person you gazed at the stars with?
B-vel a lakás előtti folyosóról
44: when was the last time you remember feeling completely serene and at peace with everything?
Kb. egy hete, futás és kollázsragasztás után, eldőlve az ágyon a kora délutáni szürkületben, szerintem világítottam is egy kicsit.
45: do you trust your instincts a lot?
Egyre inkább, mert rájöttem, hogy úgy jobb döntéseket hozok.
46: tell us the worst pun you can think of.
Nope.
47: what food do you think should be banned from the universe?
Körömpörkölt, zúzapörkölt, csirkeláb a húslevesben.
48: what was your biggest fear as a kid? is it the same today?
Nagyon sok mindentől féltem gyerekként, általában nem is tudtam pontosan megfogalmazni őket, és szerencsére most már jobban tudom kezelni, de néha még mindig elkap ugyanaz a szorongás
49: do you like buying CDs and records? what was the last one you bought?
Már elég hosszú ideje a Spotify-on létezik a zenegyűjteményem, de technikailag a Middlemist Red "The Other Side of Nowhere"-je volt az, amiért külön fizettem is.
50: what’s an odd thing you collect?
Régi, 70-es évekből származó Ifjúsági Magazinok, fotók fura fejet vágó oroszlánszobrokról
(jutalom azoknak, akik végigolvasták:)


2 megjegyzés:

  1. az Exploding kittenst IMÁDOM:D
    és halál a zúzapörköltre!!!!
    jó volt olvasni a válaszokat amúgy:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Exploding kittens: én is kezdek belejönni, egyre jobban tetszik, de tegnap B. kétszer nyert, és azóta nem hajlandó játszani :(
      És köszi, kitölteni vicces volt, olvasni nem tudtam, mennyire lehet érdekes :)

      Törlés