2020. december 13., vasárnap

just... stuff

 


Tegnap sikerült egy egész jó kenyérlángos mellé életünk forralt borát főzni (száraz vörösborból! cukor nélkül!), egész este elképesztő illata volt a konyhának, és ma reggel borban párolt alma volt a feltét a zabkásához, meg tudnám szokni- jövő hétvégén még pont belefér egy ismétlés, de nagyon fura belegondolni, hogy 11 nap múlva már karácsony.

Végigszenvedtem az első futásomat (utoljára valamikor... augusztusban voltam? az év második felében  sikerült elég durván elhanyagolnom), és egyelőre nem jöttek fel panaszkodni az alattunk lakók, hogy az agyukra megy a zaj, remélem, nem vészes, amennyi lehallatszik belőle (akárhogy is kerestem előtte, nem volt olyan tesztvideó online, ahol a hangja is hallatszott volna, azt mondták róla, hogy egy jógaszőnyeget érdemes aláteríteni, de mindenki állította, hogy szuper csendes, lakásba okés). Mindig egy kicsit rosszul érzem magam, amikor valamilyen műszaki cuccot veszek, B. szuper alapos és minden részletre kiterjedő elemzéséhez képest nekem csak pár alapkritériumom szokott lenni, és ha valami megfelel annak, és belefér árban, jöhet is (és próbálom a minimumon tartani őket, bár idén a lakást egyben irodának, konditeremnek, kávézónak és cukrászdának is használtuk, ami azért kicsit megdobta a cuccok számát). 

Év közben próbáltunk alkalmazkodni, de azért átmenetire beredezkedni, mert nem annyira lehetett látni, meddig kell mindkettőnknek itthonról dolgoznia - ahogy most áll a helyzet, valószínűleg mindkettőnk munkahelye megszünteti az irodába bejárást, úgyhogy lassan itt az ideje végiggondolni, mi kell majd ahhoz, hogy kényelmes is legyen, ne csak kibírható (és hogy szegény másfél szobás albérlet ne nézzen úgy ki, mint egy bútorraktár). Szerencsére kávéfőzőben már szintet léptünk, szóval a legfontosabb adott, de valószínűleg vannak még pontok, ahol javíthatunk rajta, az igazi megoldás hosszabb távon pedig úgyis egy eggyel nagyobb lakás lesz. 

2 megjegyzés:

  1. látom, megihletett a Radiohead:D

    tök jó olvasni amúgy, hogy ennyi mindent kitaláltok, hogy ne legyen olyan nagy űr amiatt, hogy nem lehet beülni/kimenni sehova:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nagyon benneragadt a fejemben a dal, és ilyenkor általában art journal lesz a vége :)

      Törlés