2024. december 24., kedd

Can you feel my love buzz

 

A tegnapi nap még nagyon kaotikus és egyben hatékony volt- nem gondoltam volna, hogy este 8-kor Tesco Disco online stream-re fogunk házi zselés szaloncukrokat csomagolni (az aranyszínű selyempapírba, amit B. élete kockáztatásával szerzett a Corvinból), de végül is működött... sajnos ahogy vannak napok, amikor minden, amihez hozzáérek, jól alakul, vannak olyanok is, amikor
- kicsit túlzásba viszem az agar-agart a szaloncukor-zselébe, és a múltkori tökéletes helyett inkább gumicukor-jellegű a végeredmény
- a megolvasztott bevonócsoki véletlenül se lesz temperált, de legalább beteríti a konyhát, nem akar megszilárdulni, később pedig már attól is törik, ha csak ránézek (a kettőből egyik se akkora probléma, be tudtuk csomagolni őket, és így szaloncukor-szerű az összhatás, csak az zavar, hogy amikor tét nélkül csinálom, szuper minden, most viszont...)
- sehol nem találok egy értelmezhető brownie-receptet, amiben nincs cukor, de banán/cukkini/cékla se, úgyhogy improvizálok, és a végeredmény nem elég édes + túl sok benne a vaj
... kifejezetten örülök, hogy a bejglit végül mára halasztottuk. 

Azt még nem tudom, hogy a vacsira vett steak hogy alakul majd, mert a végkimerülés szélén álló Steak Shop-os eladóktól először azt hallottuk, még sorban állás közben, hogy elfogyott a bélszín, aki csak ezért jött, nyugodtan menjen haza; aztán már bent az üzletben, amikor kértünk ajánlást valami másra, akkor javasoltak egy érlelt magyar bélszínt, ami "még jobb is, mint amit eredetileg venni akartatok"... úgyhogy passz, ki nézett be mit & pontosan mit hoztunk el, de szépnek szép, és valószínűleg finom is lesz.

Jó készülődést és boldog karácsonyt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése