2020. május 27., szerda

kreatív káosz

MUTI

Régesrégen:
- pólófestés (16 éves koromban minden második pólóm saját készítésű volt, imádtam őket)
- színes mandalák pasztellkrétával
- stop-motion videó (1 percnyit bírtam összevágni belőle, mire rájöttem, hogy nincs ehhez türelmem)
- írás-fotózás-videózás koncerteken, plaktáttervezés
- kollázsok a szobám falára (DVD-ről kifotózott RHCP-képekkel)
- (dalszövegek, gitár a saját dalokhoz, demó-kezdemény)

Pár éve:
- körömlakkok és körömnyomdázás
- határidőnapló/bullet journal
- felnőtt színezők
- vízfesték-kísérletek
- kalligráfia/hand lettering
- art journal

Most:
- portrérajzolás
- linómetszés, linóképek papírra és textilre
- varrás (még csak vászonszatyor, de lassan továbblépek a tényleges ruhákra, ha nagyon profi leszek már, akkor mennyire jó lenne egy ilyet összerakni...)
- franken-pólók régi cuccokról kivágott szuper mintákkal
- art journal még mindig, bár ritkábban jut rá idő
- minta-tervezés, hogy lehessenek saját mintás textiljeim a jövőbeli varrós projektekhez
- pólónyomdázás, ha végre találok hozzá egy használható textilfestéket (és ezzel körbe is értünk)

Mindig aggasztott egy kicsit a hatmillió kreatív projekt, amibe belekezdek, mélyre merülök, aztán idővel túllépek rajtuk, de lassan kezdem elhinni, hogy ez a normális működésem része, nem egy átmeneti állapot (és nem csak rám jellemző). 

8 megjegyzés:

 1. Örülök, hogy kommenteltél hozzám, és idetaláltam. Az art journal dolog nekem annyira tetszik (és így ma meg is tanultam, hogy így hívják ezeket:D), hogy már kezd kialakulni bennem, hogy nekivágok egy ilyen füzetkének.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az első kommentem! Én is örülök, hogy idetaláltál :) Hajrá az art journallal, nekem is az az egyik kedvenc műfajom, olyan jó most visszanézni az 1-2 évvel korábbi füzeteket (és vízfestékkel is tök jó háttereket lehet csinálni hozzá)

   Törlés
  2. Jeej, de jó, hogy első kommentelő lehettem! :D
   Amúgy nekem nincs instám, egyelőre távol áll tőlem, de néha majd teszel ki ide is képeket az alkotásaidról? (persze megértem, ha nem érzed szükségét)

   Törlés
  3. (Jaaj, lehet, hogy a sajátjaid azok a képek, amik alatt nincs hivatkozás? Mert akkor nem szóltam. :D)

   Törlés
  4. Igen, ahol nincs hivatkozás, azokat én csináltam :) De akarok majd többet art journal-oldalt használni illusztrációnak, csak legyen már végre egy kis napsütés, mert most reménytelen befotózni őket...

   Törlés
  5. Basszus, olyan jól néznek ki, azt hittem, azokat is csak leszedted valahonnan blogszínesítés gyanánt. Ehhez a ragasztgatáshoz bármilyen ragasztó jó, vagy ehhez valami speckós kell?

   Törlés
  6. Köszi :) Elvileg bármilyen jó hozzá, nekem a sima ragasztóstift vált be, ez a legjobb: https://www.greenpapir.hu/termek/tesa-7370060000-basic-ragsztostift-8-gr_
   Inkább a papír az érdekes, a 200g-nál nehezebbek már nem áznak át/hullámosodnak fel, ha másmilyet használok hozzá, lapulnia kell egy nagy kupac könyv alatt kb. egy napig.

   Törlés
  7. Köszi a linket! Nem gondoltam volna, hogy a papír se mindegy. =o Nem árt tudni ezt, ha majd rászánom magam erre az újabb hóbortra, na de egyelőre még elvagyok a vízfestékkel, az art journal meg addig csírázgat tovább az agyamban. :D

   Törlés