![]() |
| Carlos Nunez, Unsplash |
Úgy tűnik, most fél-blogvembert tudok tartani, legalábbis a kétnaponta írás kezd beállni, mint természetes ritmus.
A tegnapról azért is lett volna nehéz blogbejegyzést összehozni, mert nagyjából egész nap a tablet fölött görnyedve betűket rajzoltam a leendő logónkhoz, de ahhoz képest, mennyire nem értek a Procreate-hez, 1.0-s verziónak teljesen jó lett. Messze nem tökéletes, és biztos millió kis részlettel tudnám profibbá tenni, de látványra és hangulatra hozza azt, amit szerettem volna, sőt, a világos és sötét módhoz is kész belőle a színes változat (most pedig kezdhetnék tutorialokat nézni, de sajnos vissza kell kanyarodnom a kódoláshoz, mert most azzal vagyok lemaradva B.-hez képest).
Még mindig meg tud lepni az, ha a valóságba tudom valahogy rángatni azt a képet, ami a fejemben élt- gyerekkoromban és tizenévesen nagyon szerettem volna alkotni, de akkor még soha nem sikerült a megvalósítás, és ez nagyon frusztráló volt (és most ezért kérdezem meg B.-t millióegyszer, hogy ugye tényleg használható, amit csináltam, mert egy részem biztos benne, hogy béna, gyerekes, és sose lesz elég jó).
A tavalyi óvatos próbálkozások után idén teljes gőzzel akarom működtetni az itthoni szaloncukor-gyárat, mert a Stühmer a rövid életű pekándiós után idén a kókuszos cukormentes szaloncukrát is megszüntette (pedig mindkettőnknek az volt a kedvence), a Bio-Barátban pedig nagyon drágán vannak közepesen finomak.
Tavaly utolsó pillanatban szereztem szilikonformát, és így túl laposak lettek a zselés szaloncukraim, idén viszont már kapcsoltam, és rendeltem egyet, ami nagyjából jó (és majdnem elcsábultam a legókockákra meg a legó-emberkékre is, kár, hogy csokit temperálni ekkora szívás). Nagyjából rémlik a recept, amit a narancszseléhez használtam (pontosabban az, hogy agartin volt benne, és úgyis ez a lényeg), ha az megint működik, akkor megpróbálom egzotikusabb gyümölcslevekből is (a mangós például jól hangzik), a kókuszoshoz pedig keresek egy cukormentes Raffaello-receptet kiindulásnak, és ott legalább a formázás nem lesz annyira vészes.

Honnan rendeltél formát? Idén én is szeretnék szaloncukorgyárat üzemeltetni. :D
VálaszTörlésKépzeld, pont ma reggel olvastam, hogy kell csokit temperálni. Még nem kizárt, hogy megpróbálkozom vele. :))
Innen: https://tortadekoracio.eu/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_category_id=53&virtuemart_product_id=10477&Itemid=148
Törlés(tudom, hogy valószínűleg pont az az eredeti származási helye, mint ha a Temuról lenne, de csakazértse akartam temusat, ha nem muszáj :)
Hajrá a temperálással, majd cserélhetünk róla tapasztalatot- nekem tavaly elsőre tök jó lett, élesben már nyilván nem, pedig ugyanúgy csináltam mindent
Köszi, majd írok, ha lesz mit megosztani! =)
Törlés