2023. február 26., vasárnap

Test run

 


Oké, hazaértünk Gentből, és ahhoz képest, hogy mennyi mindent zsúfoltunk bele ebbe a kicsit több, mint 4 napba, mindketten nagyon szerettük (és a pénteki hazarepülés után mindketten a kanapén kinyúlva töltöttük a tegnapi napot). Nyilván adott egy plusz nyomást az "el tudod-e itt képzelni az ÉLETED HÁTRALEVŐ RÉSZÉT"-kérdéskör, akármennyire is próbáltam elengedni ezt, amíg még egyáltalán nem ismerem a várost, meg átkeretezni valami kevésbé végleges és visszafordíthatatlan döntéssé, de azért amellett, hogy végigfotóztuk az összes cuki kanyargós utcát a történelmi belvárosban, és ledöbbentünk az egy négyzetméterre jutó templom-mennyiségen, rengeteg olyan kérdést is végig kellett gondolnunk, ami csak akkor számítana, ha tényleg ideköltöznénk (Vajon év közben se süt a nap, vagy csak mi fogtunk ki négy napnyi egybefüggő szürkeséget? Tudnánk hol bevásárolni? Kibírnánk, hogy furán vannak nyitva a boltok, vasárnap konkrétan minden zárva? E-cigiket lehet kapni, de Heets-et, amit B. szív, nem, van-e valamilyen alternatív útvonal, ahol be tudná szerezni? Tényleg bevonatoznék 1-2 hetente a több, mint egy órányira levő irodába?)

Az airbnb-lakás szuper volt, világos és kényelmes, közel mindenhez, és szerintem még sose aludtam ilyen jót az első éjszakán egy teljesen új helyen, és így reggelizni/ebédelni tudtunk ott, ami sokkal költséghatékonyabbá tette az egészet (és több pénzt tudtunk steakre meg szarvasgombás hamburgerre költeni esténként). Sétáltunk egy csomót, próbáltunk minél több belvárosi környéket felfedezni, egy hajótúrára is elugrottunk, sőt, még a bérelhető elektromos bicikliket is kipróbáltuk, bár nem mondom, hogy nem volt félelmetes (autókból viszonylag kevés volt, és ők nagyon figyelnek, ami a millió biciklisről nem mondható el, de ezt biztos gyorsan meg lehet szokni, ha valaki mindennap csinálja).

Az utolsó napon pedig, bár úgy éreztük, még mindig nagyon sok lenne a látnivaló itt is, átvonatoztunk Leuvenbe (határeset, hogy egy random hétköznap mennyire durva az 1 órás vonatút, de legalább maguk a vonatok tiszták és pontosak), megmutattam B.-nek az irodánkat, és együtt ebédeltünk a munkatársakkal - B. elképesztően parázott az angol miatt, de hősiesen megküzdött vele, a munkatársak cukik voltak  (és utána a HR-esünk írta is, hogy teljesen okés volt a nyelvtudása, simán jelentkezhetne egy itteni remote melóra, ami nagyon jó jel a jövőbeli terveinkhez, és legalább B. önbizalmán is dobott egy kicsit). Délután bejártuk azokat a környékeket, amiket a múltkor fedeztem fel- B.-nek is nagyon bejön Leuven hangulata, de abban maradtunk, hogy itt élni valószínűleg túl pici lenne, de ha Gentben lakunk majd, minimum kirándulni átugorhatunk, amennyiszer csak szeretnénk. 

Szóval, a "költözzünk külföldre 2023-ban"-tervben a nulladik szakasz pipa (és aminek nagyon örültem, hogy B., aki a szkeptikusabb/gyakorlatiasabb/kritikusabb az egész témával kapcsolatan, talált bőven olyasmit, ami nem ideális, de végig megoldásokat próbált találni a problémákra, nem pedig feladni az egészet), igen, úgy néz ki, Belgium (és azon belül Gent) működhet, most jön majd a tényleges előkészítés: angolórák/angol nyelvű beszélgetések és utána álláskeresés B.-nek (technikailag hozzánk pont keresnek backendest, ami rövidre zárná ezt a kört, de mindketten úgy érezzük, hogy egy ennyire kis cég egyetlen IT-s csapatában lenni mindkettőnknek már talán sok lenne), aztán ha talál egy szimpi helyet, és legalább valamennyi eltelt a próbaidejéből, pár hét Gentben albérletvadászatra, és valamikor ősszel költözés...

6 megjegyzés:

  1. Wow hát ez szuperizgalmas, nagyon ügyesek vagytok. Ezek szerint nem fogtok unatkozni idén :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélhetőleg nem :)) kicsit olyan ez, mint nálad a "7 év után lett egy klassz munkám", kb. 2018 óta tervezgetjük a külföldre költözést (többé-kevésbé aktívan), de úgy néz ki, mostanra állnak össze a körülmények végre.

      Törlés
    2. A svédeknek erre van egy mondásuk: aki valami jóra vár, sosem vár túl sokáig :)
      Jól csináljátok, nem ugrotok bele elhamarkodottan, előbb szépen körüljárjátok a lehetőségeket. Izgalmas lesz és kíváncsian olvasom majd ezt a fejezetet is a blogodban 😊

      Törlés
    3. De jó lenne már ott tartani... :))

      Törlés
  2. Én ezt csak most olvastaaam! Hát ez nagyon izgi, gratulálok és szurkolok nektek ezerrel! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi <3 már nagyban tervezzük a kirándulásokat Hollandiába is, remélem, akkor még ott lesztek :)

      Törlés