2022. november 13., vasárnap

Splash

 

B. -ék mádi nyaralójában a mostanin kívül összesen egy hétvégét töltöttünk, amikor végig küzdöttem a begyulladt fogam miatti fájdalommal (és még ennek ellenére is szuper volt a koromsötét augusztusi éjszakában keresni a hullócsillagokat, ha csak félórákra is), ehhez képest ez a hétvége sokkal jobban alakult, minimális feszültséggel és éjszakai borozással a kinti forró vizes dézsában, és miközben szombat délután egyedül sétáltam a ködös naplementében a Lassú madár-ral a fülemben, éreztem, hogy kicsit helyrebillen a világ.
Mondjuk nem sokkal ez után gyorsan véget vetett a zennek, hogy az elhagyatott falusi utcák közepén felbukkant két kóbor kutya, de minden para-forgatókönyvemmel ellentétben az egyikőjük nem igazán foglalkozott velem, a másik viszont lelkesen rámugrált, és úgy döntött, hogy ők mostantól velem sétálnak, szóval jópár utcán át úgy tűnt, lett két kutyám (még a szemrehányó "miért jössz ilyen lassan"-visszanézések is megvoltak), aztán kicsit később találtak valami érdekesebbet, és elsprinteltek.

Szombaton egyébként ott volt a teljes, babával bővült család B. oldáról, és amennyire azt hittem, hogy nem tudok mit kezdeni a kisgyerekekkel, annyira jól sikerült elszórakoztatni B. majdnem-egy-éves unokahúgát, amíg B. húga kicsit kifújhatta magát (bár a kályhában táncoló lángok mindkettőnkél érdekesebbek voltak neki, de elég jól el tudtuk terelgetni tőle, és a borzalmasan elhangolódott zongorának is nagy sikere volt nála, ha 20 év múlva híres zenész lesz, emlegetni fogjuk ezt a hétvégét, mint mindennek a kezdetét...), és érdekes volt figyelni a B. húga és anyukája közti dinamikát is.
Menő lenne majd ott tölteni a karácsonyt is valamilyen kombinációban, de egyelőre még mindig nem tudom, melyik napokat vehetem ki szabinak, vagy hogy B.-nek mikor kell majd ügyelnie, és egyvalami biztos nincs Mádon: stabil mobilnet, szóval rendesen meg kell majd tervezni, hogy mikor tudunk lemenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése