2024. április 27., szombat

Kérdőjelek & válaszok

stephen packwood, Unsplash

Ma van B. szülinapja, úgyhogy a tegnap estét a már hagyományossá váló közös tortasütéssel töltöttük, azt hiszem, egyre jobbak leszünk benne- a mostani egy igazi többrétegű, tejszínhabbal bevont szépség lett. Kicsit tartottam tőle, egyrészt mert főleg improvizáltuk/összelegóztuk a receptet (piskóta tejcsokis-pekándiós ropogós réteggel és tejszínes-mascarponés-vaníliás krémmel), másrészt mert a negyedannyi édesítőt használtuk, ami szuper hatékony, de kb. úgy kell adagolni, mint a keményebb drogokat (a teljes krémmennyiségbe tettünk 5 grammot, és annyi bőven elég is), harmadrészt azért, hogy a főleg tejszínből álló krém képes lesz-e megtartani a felső réteget, de néztem elég Bake Off-ot ahhoz, hogy tudjam, pár óra a hűtőben többnyire segít a stabilitásban, így este 10-re csúszott a végleges összeállítás, de megérte kivárni, szuper lett, kicsit se süllyedt le vagy folyt szét.

Egyedül a gyertya hiányzott, úgyhogy ma reggel leszaladtam érte- az első kínai boltban valamiért diszkriminálják a 3-ast és az 5-öst is, a második nem volt nyitva, a harmadikban viszont találtam a normál számok mellett kérdőjelet is- nem tudom, mi a rendeltetésszerű felhasználási módja, de B. elég nyűgös a 30+-as szülinapjai miatt, úgyhogy hoztam egyet, és ha szeretné, belekombinálhatjuk a tortára tett számba (vagy le is cserélhetjük rá).
Mindenesetre a mai nap jó lesz, ha B. felébred, tortával indítunk, utána délután megyünk Szentendrére a kedvenc hotelünkbe egy hosszú hétvégére. Munka szempontjából nyűgös és kapkodós volt a hét (csak a szokásos), de talán sikerült jó állapotban hagyni a dolgokat, és nagyon jó lesz pár napig kizárni az egészet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése