2023. november 26., vasárnap

I whisper through the screen

 

Jay Mantri, Unsplash

Ha valakinek egy olyan együttest kellene mutatnom, aminek a zenéje a leginkább jellemző rám (nem az ízlésemre vagy a zenei irányzatra, amit amúgy szeretek, hanem egyszerűen a lényege valahogy olyan, mint amilyennek magam gondolom), akkor az egyértelműen a War on Drugs lenne.

Még mindig nulla karácsonyi hangulatotom van (és semmit nem készültünk rá, egyedül a 24-25-26 programja állt össze, és szerencsére az én oldalamon nem nagyon kell ajándékot venni, mert egy közös nyaralást adunk egymásnak), de arra már rájöttem, hogy a színtiszta fenyőtűillat az, amitől a leginkább felidéződik a gyerekkori varázslat. Mióta Pestre költöztünk, műfenyőnk van, és általában nem sikerül olyan fenyőgallyat venni, aminek tényleg erős illata lenne, de most ez az illatgyertya sokat segít.

Úgy néz ki, mostanra nem csak tudatosan, de érzelmileg is sikerült meghoznunk a döntést Béccsel kapcsolatban- az már a nulladik pillanattól egyértelmű volt, hogy ez egy kompromisszum lenne, csak mostanra tisztult le az, hogy milyen pontokon férne vagy nem fér bele. Nehezíti a helyzetet, hogy mostanra mindkettőnkben nagyon erős a "végre lépjünk már" érzése, de a fizetésünk kevesebb lenne, mint ami kényelmesen elég (pontosabban összesen kicsit többet keresnénk, és sokkal többet adóznánk), B.-nek még több energiáját vinné el az ügyelés, pedig már így is nagyon le van merülve, és ami a legfontosabb, nem lenne túl könnyű ott másik állást találni, ha ezek nem válnak be hosszabb távon, a mostanihoz képest 3-4-szeres árú albérletet viszont egy évre kellene kivenni.

Az egyértelmű, hogy most, miután kifújtuk és leporoltuk magunkat, kicsit tudatosabban meg kell terveznünk a következő lépéseket, de most hiába ástam elő ezeket az egyébként klassznak tűnő táblázatokat és módszereket, belekezdeni se bírtam. Szeretnék az lenni, aki logikusan összeszedett pro/kontra listák alapján tervezi az életét, de eddig még csak fordítva működött: ha igazán tudom, hogy mit szeretnék, akkor el tudom érni, úgy is, ha elsőre egyáltalán nem hangzik könnyűnek vagy megvalósíthatónak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése