2020. augusztus 13., csütörtök

Commitment to joy

 


"Make a commitment to feeling joy in your body, and giving yourself what you need to feel joy, as much as you can. That means daring to believe that you, a sad insecure person (like me and almost everyone else alive), deserve to feel something as lofty and impossible as joy." (Ask Polly, 'Life Got Hard Again')

Még mindig meglepődök, hogy újra és újra, szinte minden héten megtörténik: felkerül egy újabb kérdés és válasz Heather Havrileskitől az Ask Polly-oldalra ,és mindig tele van villanykörte-pillanatokkal, olyan mondatokkal, amik pontosan rólam és hozzám szólnak, de olyan nézőpontból, amire nem gondoltam korábban, és ami tényleg segít kimozdulni onnan, ahol elakadok. Ha el kellene döntenem, hogy mi az az egyetlen online tartalom, amit mindenképp szeretnék olvasni, biztos, hogy ez lenne az. 

Néha olyasmiről van szó, amit már felfedeztem saját magamnak, néha olyasmiről, amire ilyen összefüggésben sose gondoltam, de annak ellenére, hogy ezek a tanácsok teljesen más élethelyzetben levő embereknek íródtak eredetileg, és általában Heather saját életéből vett példákkal és gondolatokkal vannak megtöltve, tudok hozzá kapcsolódni, annyira, hogy az egy kicsit már félelmetes. 

Segít abban, hogy egyáltalán észrevegyem a saját érzéseimet és vágyaimat és azt, ahogy megakadályozom magam benne, hogy azt csináljam, amit igazán szeretnék. Segít, hogy egy nehéz, ijesztő és kilátástalannak tűnő időszakban is legyen kedvem felkelni reggelente, és hogy elfogadjam magam pontosan olyannak, amilyen vagyok, ahelyett, hogy egy idealizált és elérhetetlen verziót kergetnék. Segít, hogy ne másokat akarjak meggyőzni a saját értékemről, de én biztos legyek benne, és mindig a saját oldalamon álljak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése