2020. július 13., hétfő

Blogger kihívás, Róka - 1.napMi a hétköznapi, és mi a hétvégi rutinod? (képekkel, rajzokkal vagy csak gondolatokkal megfűszerezve)

A mai nap indokolatlanul stresszes volt, és egy másik nagy kreatív projektben is nyakig benne vagyok épp (elkészült az első olyan hordható ruhadarab, amit én varrtam!), de mindenképp el akartam ma kezdeni Róka kihívását, szóval ha kicsit kapkodva is, de a hétköznapi és hétvégi rutinom, illusztrálva:


Hétköznap: fél 7 és 8 közt szoktam ébredni (attól függően, hogy a madarak mennyire képesek csendben maradni, és hogy hány olyan dolog van a fejemben, amit lehetőleg rögtön folytatni szeretnék), reggeli kávé és zabkása, utána fél 10-ig sport vagy valami kreatívkodás (munka csak akkor, ha valami szuperfontos határidős dolog van épp). 
Fél 10-kor van a reggeli standup, átbeszéljük online, hogy ki mit csinált tegnap, és mit fog ma, utána 5-ig munka, Pomodoro-alapon, ha épp be tudom tartani (25 perc meló+ 5 perc szünet), 12-1-ig ebédszünettel. A kördiagramok a mostani munkanapjaim két különböző verziója: ha nagyon sok a kódolás, akkor csak minimális linómetszést/portrérajzot/kollázst szorítok be mellé, de olyan is van, hogy lightosabb a nap, és elnyel valami kreatív. Az "egész nap értelmetlenül meetingelünk"-re nem rajzoltam verziót, de mostanában az is túl gyakran elő szokott fordulni.
Az, hogy mire megy el az időm délután/este a munkaidő vége után, nagyon jó kérdés, ha kimozdulunk valamerre (rollerrel Orczy-kert vagy Kopaszi gát, beülős vacsi), az ilyenkor történik, de amúgy csak simán kanapé és netezés. 9 körül szoktunk B.-vel összebújni közös sorozatnézésre, 11-kor valamelyikünk megeteti a kovászt, és 11 körül alszok (előtte általában meg szoktam hallgatni egy podcast-részt). 

Hétvége: B. szokott tovább aludni, én általában 8 körül már  fent vagyok, és így bele tudok merülni valami komolyabb alkotós dologba, vagy elkezdeni egy új tutorialt (a képen lett volna ott a + után egy alvó B., megírom a bejegyzést, utána odarajzolom :)
11-12 között nekivágunk a lezárt rakpartnak, és kirollerezünk a Margitszigetre, piknikezni és Sushi Go-zni. Délután pihi-blogok-youtube-sorozatok-olvasás, vagy varrás, ha van még erőm hozzá; este a két napból egyszer általában online társasozunk a kocsmakvíz-csapattal; a 10 utáni időszak pedig pontosan ugyanúgy néz ki, mint a hétköznapokon. 

A home office miatt ez most egy kicsit négy fal közé zártabb, mint normál esetben szokott lenni, de cserébe sose volt még ennyi időm kreatívkodni és millió új dolgot kipróbálni, szóval tulajdonképpen szeretem, hogy ennyire minimalisták a napok. 

2 megjegyzés:

  1. Azta, nagyon klasszul kimaxolod a napjaidat! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi, ez az optimális eset, van, hogy elfolyik az egész nap (de szerencsére mióta a bezártság miatt kevesebb a kötelező kör, több energiám marad)

      Törlés